نگاه مردم به پولدارها مثبت یا منفی کدام یک

ساخت وبلاگ
چرا مردم به پولدارهای ایرانی "نگاه مثبت" ندارند؟
این نفرت سالهای اخیر از "پولداران " در گذشته نبود . بودند ثروتمندان و تجاری که محل رجوع مردم گرفتار بودند. تجاری که دست مردم را میگرفتند و در کار خیر همیشه پیش قدم بودند. جهیزیه تهیه می کردند ، برای مردم مسجد و درمانگاه می ساختند.

چرا مردم به پولدارهای ایرانی "نگاه مثبت" ندارند؟

سعید رجبی
 - ماشینهای گرانقیمت را که در خیابانها می بینند بیشتر دشنام نثار راننده می کنند تا از خودرو تعریف کنند. هرچند برخی این واکنش عمومی را از فقر فرهنگی می بینند اما باید ریشه های این واکنش منفی را جای دیگری جست و جو کرد.

البته بکار بردن الفاظ رکیک و نسبتهای ناروا اصلا قابل توجیح نیست اما این همه نفرت از به اصطلاح پولداران ایرانی از کجا ناشی شده است؟!

چرا ایرانی هااین نفرت را مثلا از بیل گیتس ندارند؟! یا چرا این نفرت نسبت به تجار قدیمی و بازاریان قدیمی وجود ندارد؟! 

همین چند وقت پیش بود که تصویر پیرمردی خوش سیما در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد که از وی به نام حاج مرشد چلویی نام برده بودند. کاسب با خدایی که در بازار تهران جنب مسجد جامع، چلوکبابی داشت و برای عموم مردم سخنرانی‌های هفتگی برپا می‌داشت. و چون با مردم با زبان شعر و پند و اندرز برخورد می‌کرد به حاج مرشد معروف بود. 

چرا مردم به پولدارهای ایرانی "نگاه مثبت" ندارند؟

حاج مرشد چلویی " دستش به خیر " بود. به فقرا در حد بضاعت غذای مجانی می داد. 
یا هنوز آثار بسیاری از آب انبارها و حمام های عمومی را در کشور موجود است که توسط ثروتمندان بنا شده و وقف عموم مردم شده است. 

این نفرت سالهای اخیر از "پولداران " در گذشته نبود . بودند ثروتمندان و تجاری که محل رجوع مردم گرفتار بودند. تجاری که دست مردم را میگرفتند و در کار خیر همیشه پیش قدم بودند. جهیزیه تهیه می کردند ، برای مردم مسجد و درمانگاه می ساختند. 

تجار خداپرست و مردم دار قدیم همان کاری را می کردند که تازه امروز شرکتهای بزرگ و ثروتمندان آمریکایی و اروپایی به اهمیت آن پی برده اند. بسیار شنیده اید که ثروتمندان و شرکتهای آمریکایی سرپرستی یتیمان را به عهده می گیرند، برای محیط زیست هزینه می کنند. جوانان با استعداد را بورس دانشگاه می کنند و بسیاری از کارهای عام المنفعه انجام میدهند و در مباحث اجتماعی مشارکت می کنند. به فکر سلامتی مردم هستند، هوا را آلوده و محیط زیست را نابود نمی کنند. 

خیلی از کاسبان و بازاریان قدیم طلبه حوزه علمیه نبودند اما پای درس اساتید می نشستند. بخاطر همین محل کسبشان نه در پاساژهای سر به فلک کشیده که کنار مساجد و حوزه های علمیه برپا می شد. 
وقتی یک نفر مثل تائب از روستای ابرسج با دست خالی یک چراغی بنام صخا روشن می کند و در قالب قرض الحسنه بالاتر از توانش وام به مردم می دهد و با چه سختی هائی به همراه خانواده اش به مردم کمک می کنند پس باید سرافرازشان نمائیم و در تبلیغشان بکوشیم چون فرق می کنند ارزش دارند 

"پسر حاجی ها" بعد از درگذشت پدرشان به مال ارث رسیده به چشم " باد آورده" نمی دیدند و ثروت پدر را در سفرهای خارجی و داخلی خرج عیاشی نمی کردند و با ادامه منش پدر بر اعتبار خود نزد مردم می افزودند نه با اعمال خلاف عفت عمومی ، لعنت برای خود و اجدادشان بخرند! تجار قدیم مانند اطبای همان زمان ، امین و مورد اطمینان مردم بودند. 

امروز به علت سیاستهای اقتصادی اشتباه دولتها که در این دولت هم خیال اصلاح وجود ندارد ، عده بسیاری نه از تلاش و رنج و ایده و خلاقیت که با رانتهای گوناگون به پولهای باد آورده رسیده اند. امروز در کشور تاجر کم داریم اما پولدار فراوان وجود دارد. 

چرا مردم به پولدارهای ایرانی "نگاه مثبت" ندارند؟
میلیاردر بزرگ با عینک گوگل در مترو

مردم می بینند که ثروتمندان دنیا مانند "پولدارهای ایرانی" در ایسنتاگرام ماشینهای آخرین سیستم و عیاشی هایشان رو به نمایش نمی گذارند، بلکه سوار مترو می شوند و از روشها و راه های موفقیتشان در کسب و کار کتاب می نویسند تا بقیه هم از تجربه هایشان ، از شکستها و پیروزهایشان درس بگیرند. 

حالا مردم حق دارند از "بچه پولدارهایی " که پدرانشان نه از راه کارآفرینی که از راه رانت به پول رسیده اند ، متنفر باشند. چرا که نه از راه درستی بدست آورده اند و نه در راه درستی هزینه می کنند. 

مردم پولدارهایی را دیده اند که یک شبه ره صد ساله رفته اند لذا خانه های اعیانی و ماشینهای آنچنانی را حق خود می دانند که غصب شده است. کاری هم که از دستشان بر نمی آید لذا دشنام می دهند و لعنت می کنند. البته این موضوع حرفهای رکیک را توجیح نمی کند.

از طرفی مردم امکان تفکیک اندک ثروتمندان خدا پرست و مردم دوست از "پولدارهای تازه به دوران رسیده" ندارند ، همه را با یک چشم می بینند و تر و خشک را با هم می سوزانند.
اینهم پیام یکی از عزیزانمان که خودش یک ترم دانشگاه می تواند باشد 
من به خاطر بی کاری و تنگ دستی نامزدم را از دست دادم رفت با یکی دیگه ازدواج کرد ‏،‏ اگر فقط ‏۵‏ میلیون داشتم الان مجرد و حسرت به دل نبودم ‏،‏ چرا باید یه عده اینقدر پولدار باشند و اینطور خوش گذرانی کنند و ماشین هایی آخرین سیتم سوار بشن و این همه لذت و خوشی داشته باشند و آنقدر پول داشته باشند که نفهمند چگونه این پولها را خرج کنند ‏،‏ بعد من و امثال من جوانهایی که فقط به خاطر بی پولی و یا بی کاری و بضاعت کم از ازدواج و تشکیل زندگی محروم شویم 
امیدوارم بچه پولدارها به مجموعه هائی همچون صخا بهتر و بیشتر توجه کنند که چنین انسانهای گرفتاری بسیار به صخا مراجعه می کنند امیدوارم شما عزیزان همدیگر را تشویق و ترغیب به حمایت و همکاری با صخا نمائید تا قرض داران را حمایت کنیم لذتهای دنیا زودگذر است و امثال تائب هم می توانند ماشینهای گرانقیمت سواربشوند و عینک دودی بزنند و پز بدهند و کیف کنند اما هرگز به خودشان اجازه ندادند و نخواهند داد چون در شان یک حبیب خدا نیست وقتی می تواند با پولش با دوستانش با اقوامش با اعتبار و آبرویش دلهای زیادی را خشنود کند چرا نکند پس چنین انسانی را سرافراز و سربلندش کنید 
هرچند قابل توجه ثروتمندانی که حقشان است و زحمت کشیده اند و خدا به آنها عطا کرده است تائب به آنها و خانواده های محترمشان می گوید 
نوش جانتان مال و اموال یادی هم از صخا کنید 
عباسعلی سلمانی فعال در زمینه فرهنگ و ورزش...
ما را در سایت عباسعلی سلمانی فعال در زمینه فرهنگ و ورزش دنبال می کنید

برچسب : نگاه مردم به زن مطلقه,نگاه مردم بهمن صفری,نگاه مردم ترکیه به ایران, نویسنده : msakhaeyang بازدید : 221 تاريخ : جمعه 28 آبان 1395 ساعت: 22:39